به گزارش پايگاه اطلاعرساني، معاون اول رئيسجمهور، اسحاق جهانگيري در هشتمين جلسه كارگروه ملي نجات درياچه با بيان اينكه احياي درياچه اروميه از مطالبات مردم و شعار رئيسجمهور در انتخابات پيشين بوده است، اظهار داشت: در سالهاي گذشته همه كساني كه به ايران علاقهمند هستند نسبت به خشك شدن درياچه اروميه و پيامدهاي زيستمحيطي آن ابراز نگراني ميكردند. خوشبختانه امروز گزارشها و تصاوير ماهوارهاي نشان ميدهد كه با برنامهريزي و تدبير ميتوان بر مشكلات فائق آمد.
معاون اول رئيسجمهور با تأكيد بر اينكه دولت با وجود همه مشكلات مالي و كمبودها تلاش خواهد كرد تا بودجه لازم براي احياي درياچه پرداخت شود، اظهار اميدواري كرد، كه همه ساكنان اطراف درياچه اروميه و دستاندركاران احياي آن با همكاري و هماهنگي در جهت حفظ زيستبوم طبيعي كشور تلاش كنند.
جهانگيري همچنين از عملكرد وزارتخانههاي نيرو و جهادكشاورزي بهخاطر اجراي طرحهاي برنامه آبگيري و آبرساني به درياچه و نيز برنامهريزي براي مصرف بهينه آب در اراضي كشاورزي منطقه تشكر كرد.
در اين جلسه گزارشي از آخرين وضعيت درياچه اروميه از سوي دبيرخانه كارگروه ملي نجات درياچه اروميه، ارائه و تأكيد شد: تا پيش از آغاز عمليات احيا، برخي افراد تأكيد داشتند كه اين درياچه بهطور يقين خشك خواهد شد اما تجربه نشان داد كه ميتوان با برنامهريزي صحيح و مشاركت مردم و دستگاهها به نتايج قابلقبولي دست يافت.
بنا به اعلام كارگروه ملي نجات درياچه اروميه، تراز آبي درياچه از ابتداي شروع كار دولت يازدهم 120سانتيمتر بهبود يافته و پيشبيني ميشود در يك برنامه 10ساله با برنامهريزي و مديريت منابع آب درياچه اروميه به دوران اوج خود بازگردد.
كلانتري، دبير كارگروه نيز ضمن تشريح برخي از كاستيها و نيازها براي تسريع در احياي درياچه اروميه، خواستار تأمين بودجه مورد نياز اين طرح ملي شد. در اين جلسه همچنين گزارشهاي جداگانهاي از آخرين وضعيت روند اجرايي پروژههاي در دست اجراي وزارت نيرو و وزارت جهادكشاورزي ارائه شد. براساس اين گزارشها تنها با لايروبي رودخانهها ميزان تلفات آب ورودي به درياچه اروميه از 36درصد به 15درصدكاهش يافته است. همچنين با صرفهجويي 16درصدي در مصرف آب كشاورزي بهدليل استفاده از سيستم آبرساني نوين و اصلاح كشت و بذر، ميزان برداشت محصولات، 17درصد افزايش يافته است.
نظر شما